Follow:

Van druk naar ontspannen!

Untitled
Bron: Pixabay (vrij te gebruiken)

Ken je dat? Het combineren van een druk gezinsleven of ambitieuze carrière met het huishouden, weekendjes weg, bioscoopbezoekjes, drankjes drinken op het terras en quality time met je geliefde en vrienden? Dat zijn een hoop ballen om hoog te houden! Hoe leuk de afspraken ook zijn, de drukte kan uiteindelijk oplopen tot stress. Hieronder volgen 5 tips om je leven in balans te houden.

Tip 1: Me-time

De eerste stap naar balans is een stapje terugnemen zodat je de tijd hebt om te voelen. We zijn vaak zo druk dat we niet bij ons lichaam en gedachten stil staan. Wat geeft je lichaam aan? Keer naar binnen en ga rustig eens alles stapje voor stapje af. Er ontstaat op dit moment ruimte om iets te ondernemen en verder te gaan. Als je je onrustig voelt, is het een goed idee om je gedurende de dag meer te focussen op je ademhaling. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Doe dit kalm, forceer niets en herhaal gerust 15 keer of totdat je je rustig voelt worden. Een meditatiekussen kan je helpen om in de juiste houding te komen en je volledig bezig te houden met het moment zelf.

Tip 2: Voedingsstoffen

Wat we eten en drinken bepaalt een heel groot gedeelte van wie we zijn. Probeer geraffineerde suikers, alcohol, sigaretten en e-nummers te vermijden. Eet voldoende groenten, fruit en eiwitten zodat je lichaam de juiste processen in gang kan houden. Drink voldoende water, ons lichaam bestaat voor 70% uit water en een heleboel processen zijn afhankelijk van water om soepel te blijven verlopen.

Tip 3: Sunday checklist

Zoek een dag of dagdeel uit waarin jij je kunt opladen voor de dagen die komen gaan. Lees een goed boek, ga lekker lang douchen en gebruik een maskertje achteraf, koop een lekkere unieke thee (of combineer alles!) en geniet van ieder moment. Zorg ervoor dat je echt in dit moment leeft. Nadat je een douchebeurt hebt genomen, smeer je jezelf wat steviger in met bodylotion dan je normaal gesproken doet. Het masseren zorgt ervoor dat je je ontspannen gaat voelen.

Tip 4: Volg een yoga les

Yoga slaat de brug tussen lichaam en geest en is al lang niet meer zo zweverig als sommige mensen nog denken! Een yoga les volg je thuis, op de sportschool of bij een yogastudio. Je hebt duizenden yoga stijlen, want inhoudt dat er altijd een stijl voor jou is. Het fijne aan yoga is dat je niet in een bepaalde fitte status hoeft te verkeren, het is voor iedereen geschikt. Als je thuis aan de slag wilt, is een yogamat kopen een van de eerste dingen die boven aan je lijstje staat. Je redt het niet op de vloer of met een handdoek. Een mat geeft je ondersteuning, grip en zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt. Start een YouTube kanaal als Yoga With Adriene of een smartphone app zoals Daily Yoga en bouw je eigen yoga practice.

Tip 5: Go outside!

Het is zo belangrijk om lekker naar buiten te gaan op een dag, het geeft je de nodige buitenlucht en beweging die wij allemaal nodig hebben. We maken door de buitenlucht het stofje serotonine aan wat ervoor zorgt dat we ons goed voelen. Only happy vibes!

Wat is jouw beste tip om te ontspannen?

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel geschreven door gastblogger disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like