Follow:

Recept : Tempe kremes


Af en toe eet ik gerechten die ik toen in Indonesia woonde, maar nu moet zelf maken. Daar kan kopen en gelijk opeten vooral die niet zo veel tijd hebben. Op straat zijn er veel straatverkopers de hele dag (maar er is ook begin in de avond) staan van Nasi goreng, Bakso tot Tempe goreng.

Tempe goreng is meestal bekend voor studenten want het is niet duur incl. rijst en drink (ijs thee, warme of cola ofzo). En vroeger bakken mensen tempe gewoon dan klaar maar tegenwoordig iets anders en wij noemen Tempe kremes (knapperig) met sambal erbij ….lekker. :yumie:
Genoeg bla…bla…nu naar de recept…

Tempe Kremes

Ingrediënten

1 Tempe (snijd ongeveer 2cm) het kan ook met kip maar eerst moet gekookt worden in de Kruiden
100gr Maizena
20gr Rijstmeel
2 eigeel
150ml kokosmelk (ik heb geen dus melk maar)
100ml water
olie voor bakken (frituur)

Kruiden

2 cm kurkuma (heb kerrie)
2 cm laos
2 cm gember
3 bh rode uitjes
1 knolflook
1 sdt peper
1 sdt zout
(Alles fijn mengen/gemalen)

Bereiden

– Kremes: Meng maïzena, rijstmeel, eigeel, kokosmelk, en de resterende gemalen kruiden, voeg genoeg water
– Doe je de gesneden tempe een voor een in het beslag Kremes, bakken ze in hete olie tot goudbruin. Leg ze in keukenpapier zodat de olien weg.
– Bakt de de rest van Kremes tot goudbruin. Serveer met chilisaus/verse chili en verse groenten

Je kan Tempe kremes als snacks met verse chili erbij of ketchup (als houd niet van pittig)

Tip: my verse groente boven zijn boontjes (uit oma-opa`s tuin..lekker verse groenten), komkomer of tomaat
Tempe kan in Toko/Suriman winkel kopen.

Eetsmakkelijk :eten:

Share
Previous Post Next Post

You may also like